26 Kasım 2016 Cumartesi

Sosyal Medya Hesaplarına Saldırı Türleri

Sosyal Medya Hesaplarına Saldırı Türleri

Sosyal Medya Hesaplarına Saldırı Türleri

Sosyal Medya Malware 


Malware (kötücül programlar): Kullanıcıların birçok kimlik ya da erişim bilgilerini elde ederek, onlar ile ilgiliki özel ve titiz bilgileri izinsiz olarak toplamayı amaçlayan kötü amaçlı uygulamalardır. Sosyal ağlardaki malware’ler ise ağın yapısı içinde kullanıcılar ve onların arkadaşları arasında yayılarak onlar ile ilgili ayrıntılı bilgiler toplamaya çalışır ya da kullanıcıların bilgisayarlarını birer "zombi" biçimine dönüştürüp, bir botnet ağının parçası haline getirir. 


Sosyal Medya Phishing


Phishing (oltalama) ve spam saldırıları: Kullanıcıları sosyal mühendislikle kandırıp, sahte giriş sayfalarına yönlendirerek ağına düşürdüğü kullanıcılar üzerinden sosyal ağdaki diğer kullanıcılara da yayılan bir sahtecilik ve aldatma saldırısıdır 

Sosyal Medya Hesaplarına Saldırı Türleri


Sosyal Medya Clickjacking


Clickjacking (tıklama sahteciliği): “Likejacking” adıyla da bilinen bu tehdit, bilhassa Facebook’un “beğen” butonsi üzerindeki kodlarda yapılan oynamayla yapılan bir zorla tıklama saldırısıdır. 

Sosyal Medya Socware (sosyal malware)


Socware (sosyal malware): Sosyal malware, arkadaşlar üzerinden gelen sahte ve büyük ihtimalle zararlı mesajlardır. Bu tip mesajlarda kullanıcılar ödül, müsabaka ya da anket amaçlı bir Facebook programını indirmeye yönlendirilir.

Sosyal Medya Hesaplarına Saldırı Türleri

Sosyal Medya Sahtecilik - Typosquatting


Typosquatting : Facebook gibi sosyal ağların internet sitelerinin gerçek URL adresinin genelde kullanıcıların dikkatsizliğinden dolayı ‘facenook.com’ biçiminde yanlış yazımları sonucu kullanıcının sahte ve güvenlik açısından tehlike oluşturabilecek diğer taklit adreslere yönlendirilmesi ile neticelenen bir internet adresi sahteciliğidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tipobetin kalitesi yeniden yeni yerinde gelir

Forvetlerden beklenen verim alınamadı Ali Koç, FFP anlaşmasını rizikoya atmayacak Habertürk Spor'un haberine göre başkan Ali K...