26 Kasım 2016 Cumartesi

Güvenli Sosyal Medya Kullanımı

Güvenli Sosyal Medya Kullanımı


Sosyal medyayı güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız, yazımızın tamamını okumanızı tavsiye ediyorum. Sosyal medyayı güvenle kullanabilmek için aşağıda ki yönergeleri ciddiye alınız.

Sosyal Medyada Kişisel Bilgilerinizi Paylaşmayın 


Kişisel bilgilerinizi sosyal medyada paylaşmayın: Nüfus cüzdanınızın ve pasaportunuzun fotoğrafı, doğum tarihiniz, TC kimlik numaranız, eğitim durumunuz, medeni haliniz, anne kızlık soyadınız ve yakın akrabalaraınızın bilgilerini sosyal medyada veya herhangi bir web sitesinde netlikle paylaşmayın. Eğer bu bilgilerin girilmesi zorunluysa yanlış bilgiler verin ve gerçek doğum tarihinizi resmi prosedürler haricinde hiçbir yerde kullanmayın.

Sosyal Medya Hesaplarınızda Güçlü Şifre Kullanın 


Güçlü bir şifre kullanın: Sosyal medya sitelerinde hesap oluştururken çok yapılan hatalardan birisi de tutulan futbol takımı, evcil hayvanınızın ismi veya eşinizin ismiyle oluşturulan şifrelerdir. Keza şifremi unuttum soruları da bu gibi yanıtlardan oluşmaktadır. Bu yüzden hesabınızı ele geçirmek isteyenlerden korunmak için şifre oluştururken harf ve sayılardan oluşan güçlü şifreler oluşturmalısınız.

Hesaplarınızda ki uygulamalara ve izinlerine dikkat edin


Uygulamalara dikkat edin: Son zaman sosyal medya hesaplarıyla diğer sitelere üye olmak olabildiğince tanınmış. Facebook, Twitter ve Google+ hesaplarınızı kullanarak, daha önce kullanıcısı olmadığınız bir siteye üye olabiliyorsunuz. Ayrıca birçok mobil uygulama da bu tekniği sıkça kullanıyor.

Evinizde Konum Bildirimi (Check-in) Yapmayın 


evinizde check-in yapmayın: Evinizde check-in yaparak kendi güvenliğinizi ve ailenizin güvenliğini tehlikeye atmayın. Sosyal medyada paylaştığınız fotoğraf ve konum bilgisi evinizin soyulmasına ve fiziksel zarara uğramanıza yol açabilir.

Güvenli Sosyal Medya Kullanımı


Tüm bu tavsiyelerin yanısıra bilinçli bir internet kullanıcısı olmayı ilk ilke olarak edinmeyi ihmal etmeyin. Sanal dünya, keyif ve eğlence vaadettiği kadar tehlikeli bir silah şeklinde de kullanılabiliniyor. Bunun farkında olar internet kullanımı çok daha güvenilir ve eğlenceli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tipobetin kalitesi yeniden yeni yerinde gelir

Forvetlerden beklenen verim alınamadı Ali Koç, FFP anlaşmasını rizikoya atmayacak Habertürk Spor'un haberine göre başkan Ali K...