27 Kasım 2016 Pazar

Skype Güvenliği ve Püf Noktaları

Skype Güvenliği ve Püf Noktaları

Skype Güvenliği ve Püf Noktaları


Skype Güvenliğinizi korumak için neler yapabilirsiniz?


Skype Parolalar

Skype hesabınıza erişmek için güvenilir bir parola seçmeniz oldukça önemlidir. Siber korsanlar, hesaplara erişmek için (yalnızca Skype değil bütün internet sitelerinde) sık kullanılan parolaları kullanırlar. Güçlü ve benzersiz bir parola kullanmanız işte bu yüzden oldukça önemlidir.

Harfler, rakamlar ve çoğu klavyede rakamların üzerinde bulunan %, $, £, ! gibi karakterlerin bir karışımını kullanın.
Kolayca tahmin edilebilir olduğu için isim kullanmaktan kaçının.
Uzun parolalar genelde daha güçlüdür, yalnız hatırlanmaları daha zahmetlidir.
Hatırlayabileceğiniz bir parola seçerek, parolanızı bir yere not etme ihtiyacının önüne geçin.
Peki, uzun ve komplike yalnız bir yere not edilmeden hatırlanması gereken güçlü bir parolayı, bu iki hususta denge sağlayacak biçimde nasıl üretebiliriz?

Bunun çoğu yolu vardır. Aşağıda bulunan yöntemlerden bazılarını deneyebilirsiniz:

Skype Parolanız olarak kullanacağınız bir cümle seçin
Parolalar 20 karakterle sınırlıdır, yalnız kısa bir cümle kullanarak kırılması zor bir parola oluşturabilirsiniz. Parolalarınızda rakam kullanın, yani "BenimParolam" yerine "BenimC0kG4cl4Par0lam" yazmayı deneyin.

Skype Büyük harf ve ufak harfleri bir arada kullanın
"benimparolam", "BeniMParolaM" kadar güçlü değildir, öyleyse siz de birkaç büyük harf ekleyin.


 Skype Her site için benzersiz bir parola

Hepimizin, kullanıcı adımızı ve parolamızı hatırlamak zorunda olduğu birden fazla internet sitesi bulunuyor, yalnız internet sitelerinin hepsi birbirinin aynı olacak biçimde tasarlanmıyor. Biz Skype olarak güvenliğinize oldukça önem verip güvenliğiniz için büyük yatırımlar yaparken ne yazık ki bütün siteler aynı özeni göstermiyor. Dolayısıyla, bu tür sitelerin Skype hesabınızı tehlikeye atma riskinin önüne geçmek üzere, her site için benzersiz bir parola kullanın.

Skype Gizlilik Seçenekleri


Bazı kişiler şahsi gizliliğe çok önem verirken bazı kişiler de göz önünde olmaktan güzellanır. Skype her iki türdeki kullanıcıları memnun etmek amacıyla kullanıcılarına geri planda kalma ya da geniş Skype ağında yeni insanlarla tanışma imkânlarını bir arada sunar.

PC'deki ayarlarınızı güncellemek için, Skype'ı açın ve Araçlar > Seçenekler > Gizlilik unsursine tıklayın. Mac'te ise Skype > Tercihler > Gizlilik unsursine tıklayın . Burada diğerlarının sizinle iletişim kurması konusu ile ilgiliki tercihlerinizi ayarlayabilirsiniz.

Tanımadığınız ve/ya da konuşmak istemediğiniz kişileri onaylamamanızı tavsiye ederiz.
Skype Güvenliği ve Püf Noktaları




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tipobetin kalitesi yeniden yeni yerinde gelir

Forvetlerden beklenen verim alınamadı Ali Koç, FFP anlaşmasını rizikoya atmayacak Habertürk Spor'un haberine göre başkan Ali K...