27 Kasım 2016 Pazar

Twitter Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Twitter Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Twitter Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Twitter'da Yapılan Yanlışlar

Twitter, sosyal ağlarla iç içe yaşadığını bildiğimiz yeni nesil internet kullanıcıları kadar, geniş takipçi kitlesine sahip tanınmış kişilere ulaşmak için de etkili bir sosyal medya ağı.

Çoğu Kullanıcılar,  Twitter’daki amaçlarına ulaşmaya çalışırken farkında olmadan hatalar yapabiliyor. Bu hatalar bazı durumlarda markaların takipçi kaybetmesine bile neden olabiliyor.

 İşte Twitter’da en çok yapılan yanlışlar

1. Özgün olmayan tweetler atmak

Twitter'da milyonlarca kullanıcı özgün tweetler atmak için birbirleri ile yarışıyor. Twitter kullanıcılarının hesabınızı takip etmesini istiyorsanız hesabınız da yaptığınız paylaşımların özgün olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Sadece diğer kullanıcıların özgün tweetlerini retweetlemek ya da kullanıcıların tweetlerine yanıt vermek takipçi sayınızın artmasını sağlamayabilir.

2. Her şeyi  tweeti retweetlemek

Kullanıcıların Twitter’da kendinizden bahsetmesi olabildiğince iyi bir durum. Siz de hesabınız ile ilgili paylaşım yapan kullanıcılara teşekkür etmek amacıyla onların tweetlerini cevaplayabilir veya en çok tercih edilenlerinize ekleyebilirsiniz. Ancak sizden bahsedilen her tweeti retweetlemek, tanınmışlik kazanmak adına yapılan reklam olarak algılanabilir.

3. Bir defada birden fazla paylaşım - tweet yapmak - paylaşmak

Twitter’ı kullanmak için çok zamanınız olmayabilir ve bu nedenden dolayı gün içerisinde planladığınız tweetlerinizi Twitter’a erişim sağladığınız ilk anda paylaşıyor olabilirsiniz. Ancak bu durum Twitter için olumlu bir uygulama değil. Arka arkaya atılan tweet’ler gün içerisinde unutulmanıza neden olabilir. 

4. Her tweeti en çok tercih edilenlere eklemek

Takip ettiğiniz kullanıcılara iyi bir takipçi olduğunuzu göstermek için onların tweetlerini en çok tercih edilenlerinize eklemeniz takipçilerinizle aranızda bağ oluşması için etkili olabilir.

5. Çok fazla tweet atmak

Gün içerisinde sürekli paylaşım yapmak düşünülenin aksine olumsuz bir durum yaratabilir. Twitter akışında yalnızca sizin tweetlerinizi görmeye başlayan kullanıcılar sizden sıkılıp ve yanlış düşüncelere kapılıp sizi takip etmeyi bırakabilir.

6. Otomatik direkt mesaj (DM) atmak

Twitter’da yeni takipçileriniz için güzel geldiniz mesajını otomatik direkt mesaj (DM) olarak gönderebileceğiniz programlar mevcut. Ancak yapılan araştırmalarda Twitter’daki kullanıcılara neden birbirlerini takip edebilmekten vazgeçtikleri sorulduğunda en çok verilen yanıt “otomatik direkt mesaj” olduğu görülüyor.

Twitter Kullanırken Yapılan Yanlışlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tipobetin kalitesi yeniden yeni yerinde gelir

Forvetlerden beklenen verim alınamadı Ali Koç, FFP anlaşmasını rizikoya atmayacak Habertürk Spor'un haberine göre başkan Ali K...