10 Kasım 2016 Perşembe

Ortak Wifi Ağından Sosyal Medya Hesaplarınıza Girmeyin

Ortak Wifi Ağından Sosyal Medya Hesaplarınıza Girmeyin .


Merhaba Sosyal Medya Güvenliği Sitemize Hoşgeldiniz. Bu yazımızda sizlere, Ortak İnternet Ağlarından Sosyal Medya Hesaplarınıza Neden Girmeyeceğinizi Anlatacağız. Yazımızın devamını takip ederek bu bilgi paylaşımından yararlanabilirsiniz.

Soru : 

Ortak Wifi Ağından Sosyal Medya Hesaplarına Giriş Yapıldığında Ne Gibi Sonuçlar Ortaya Çıkabilir ? 

Cevap :

Kısacası sosyal medya hesabınız veya hesaplarınız, zarar vermeyi amaçlamış kişilerin eline geçecektir.

Burada size bu Hack Olayını Anlatmayacağız fakat kısa bir algoritmasını aşağıda ki görselde bulabilirsiniz.

Görselliğe pek fazla önem vermedim çalışma mantığını anlatmak istedim sadece :)


Sosyal medya hesabınıza ortak ağ ile giriş yaptığınızda hesabınızın ele geçirilme yani çalınma riskini arttırmış olabilirsiniz.

Wireshark network trafiğinin, bir grafik arayüz üzerinden izlenmesini sağlayan, pek çok zaman hayat kurtarancı öneme sahip bir programdır. Uygulamanın kurulu olduğu bilgisayar üzerinden anlık network trafiği izlenebileceği gibi, Wireshark daha önce kaydedilmiş dosyaların incelenmesi amacı ile de kullanılabilir.



Eğer ağ üzerinde Wireshark yazılımını kullanan birisi veya birileri varsa hesabınızı ele geçirebilir. Ortak ağ kullanarak sosyal medya hesaplarınıza dikkat etmenizi öneririm. Ortak ağ kullanarak sosyal medya hesaplarınıza giriş yaparken 2 kez düşünün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

tipobetin kalitesi yeniden yeni yerinde gelir

Forvetlerden beklenen verim alınamadı Ali Koç, FFP anlaşmasını rizikoya atmayacak Habertürk Spor'un haberine göre başkan Ali K...